Om Volvoverkstaden

Original
delar - service -reparationer

Volvoverkstaden

Service och underhåll

Nöjet i att äga en Volvo består inte bara av upplevelsen av bilens komfort, prestanda och säkerhet. Vi tycker att det ska kännas givande och lönande för dig att sköta om din Volvo. Därför har vi tagit fram en rad olika tjänster som gör det lika enkelt att äga en Volvo som att köra den.

Volvohandelns verkstäder finns på cirka 180 platser i landet. Volvohandlarna arbetar med flera gemensamma servicekoncept för att göra ditt bilägande så enkelt och väl fungerande som möjligt. Bland annat Personlig Servicetekniker, Däck- och Direktservice, Volvo Original Service, däckhantering och miljöanpassad verkstad.

Den ultimata kombinationen

Din auktoriserade Volvoverkstad är den enda verkstad som garanterat kan erbjuda dig den unika kombinationen av Volvo originaldelar, metoder och av Volvo utbildade tekniker. Denna kombination kallar vi Volvo Original Service. Med hjälp av denna service kan du vara säker på att kunna hålla din Volvo i bästa möjliga skick i många år. Och du kan känna tryggheten av att din verkstad ENDAST använder originaldelar och att din Volvo därmed förblir en Volvo med alla sina säkerhets- och kvalitetsegenskaper. Dessutom vet du att jobbet utförs snabbt, professionellt och effektivt av en person som känner din bil bättre än någon annan.

Specialkunskaper

Eftersom våra mekaniker hela tiden utvärderas och utbildas i enlighet med Volvo Personvagnars höga krav på kompetens – speciellt i samband med modelluppdateringar – har de den expertis som krävs för att ge din Volvo bästa möjliga omvårdnad. Volvoandan finns i allt vi gör. Ingen känner våra bilar bättre än vi. De här kunskaperna har du nytta av, oavsett om det handlar om en vanlig service eller komplicerad felsökning.

Skräddarsydda lösningar

De skräddarsydda reparationsmetoderna och verktygen är viktiga förutsättningar för att säkerställa högsta kvalitet. Volvo vidareutvecklar ständigt arbetsmetoderna i nära samarbete med respektive modellers utvecklingsteam för att säkerställa att våra metoder och diagnossystem är bland de bästa inom fordonssektorn. Fler än 4 000 skräddarsydda arbetsmoment används för varje bilmodell. Samtliga arbetsmoment finns direkt tillgängliga i det kanske allra mest sofistikerade serviceinformationssystemet inom bilbranschen idag, nämligen VIDA-systemet. Detta gör det möjligt för mekanikern att arbeta på det mest rationella sättet och i enlighet med de högsta säkerhets- och kvalitetskraven.

Volvo Originaldelar

Din Volvo är tillverkad av mer än 5 000 högkvalitativa delar med lång livslängd. Om någon av dem skulle behöva bytas ut rekommenderar Volvo också att du ersätter delen med en Volvo originaldel. Vid användning av Volvo Originaldelar garanterar Volvo både delarnas funktion och säkerhet. Auktoriserade Volvoverkstäder tillhandahåller alltid Volvo Originaldelar.

Volvo Original Service

Din auktoriserade Volvoverkstad är den enda verkstad som garanterat kan erbjuda dig den unika kombinationen av Volvo originaldelar, metoder och av Volvo utbildade tekniker. Denna kombination kallar vi Volvo Original Service. Med hjälp av denna service kan du vara säker på att kunna hålla din Volvo i bästa möjliga skick i många år. Och du kan känna tryggheten av att din verkstad ENDAST använder originaldelar och att din Volvo därmed förblir en Volvo med alla sina säkerhets- och kvalitetsegenskaper. Dessutom vet du att jobbet utförs snabbt, professionellt och effektivt av en person som känner din bil bättre än någon annan.

Däck- & Direktservice

Däck- och Direktservice är en specialverkstad hos Volvohandlaren som finns på ett 100-tal orter i landet. Här tar vi hand om de fem vanligaste serviceåtgärderna till fast pris och utan tidsbokning. Jobbet gör vi medan du väntar. Direktmekanikern ger dig besked om ungefärlig väntetid när du kommer och när arbetet är klart betalar du och kör vidare. Däck- och Direktservice är även en komplett däckverkstad som monterar, balanserar och tar hand om dina däck.

Klimatanläggningar & AC

AC-rengöring

Hur länge sedan var det du fick din bils klimatanläggning rengjord? Bilens luftkonditionering (AC) behöver göras ren med jämna mellanrum, speciellt om bilen parkeras utomhus eller oftast körs korta sträckor. Med en AC-rengöring tas smuts, fukt och bakterier bort från systemet och luften inuti bilen blir renare och fräschare. Rekommendationen är att rengöra luftkonditioneringen en gång per år.

AC-reparation

Har du en klimatanläggning som inte kyler lika bra längre eller kanske inte alls? Då behöver den repareras för att få normal funktion igen. Våra tekniker är specialiserade på din Volvos luftkonditionering och godkända att arbeta med kylanläggningar.

Personlig servicetekniker

Vi arbetar ständigt för att förbättra servicen, så att ditt verkstadsbesök skall gå så smidigt som möjligt. Ett exempel är att du kan få en personlig servicetekniker som alltid tar hand om din bil varje gång du lämnar in den. Du bokar tiden direkt hos honom eller henne, och det är han eller hon som svarar på dina frågor och hjälper dig med bokning av eventuell Kundbil under servicetillfället. Kontakta Personlig Servicetekniker>>

Volvo verkstadshyrbil

Vi inser att det är viktigt för dig att ha tillgång till bil även när din egen är på verkstaden. Du kan därför enkelt boka en Volvo Verkstadshyrbil till fast pris som innefattar 5 mils körning, (bränsle tillkommer) Tala med din Personliga Servicetekniker eller Kundmottagningen när du bokar verkstadsbesöket, så står en Verkstadshyrbil till ditt förfogande när du kommer.


Polestar Performance ger din Volvo mer prestanda

Polestar Performance optimerar effekten och vridmomentet i din Volvo. Det gör bilen piggare och roligare att köra och det ökar säkerheten i situationer där du behöver extra prestanda, t.ex vid omkörningar. Allt detta utan att öka bränsleförbrukningen eller påverka din Volvos Originalgaranti.

Effektoptimeringen är utvecklad av Polestars tekniker som under mer än 20 år optimerat Volvobilar för racingbanorna. Våra kunskaper är väl dokumenterade i resultatlistorna.

Polestars långa samarbete med Volvo gör det nu möjligt att erbjuda effektoptimering för din Volvo, installerad av Bilkompaniet, med bibehållen Originalgaranti. Nu behöver ingen längre ta riskerna med ”chip-trimning” för att nå en starkare körupplevelse.

Bränsleförbrukning och miljö

En Volvo med Polestar Perfomance-paket har samma certifierade bränsleförbrukning som standardversionen. Det är möjligt tack vare vår effektiva tuning av motorn, som bara ökar effekten när det behövs, dvs. vid omkörningar, långa uppförsbackar eller körning med tunga släp. Det innebär också att bilens miljöpåverkan är oförändrad, den håller sig inom gränserna för de certifierade utsläpp som är tillåtna.

I praktiken är det fullt möjligt att utnyttja Polestars effektoptimering för att minska bränsleförbrukningen något, om du kör på ett miljövänligt sätt med snabb acceleration och håller jämn fart med låg motorbelastning.

Snabbt och enkelt att installera hos Bilkompaniet

Polestar Performance kan installeras av Bilkompaniet. Om du beställt tid i förväg utförs arbetet omgående och du kan hämta din uppgraderade Volvo samma dag. Arbetet kan mycket väl utföras i samband med en ordinarie service, däckbyte eller montering av Volvotillbehör. Precis som med andra Volvo Originaltillbehör kan Polestar Performance öka andrahandsvärdet för din Volvo…

Vilken effektoptimering kan din Volvo få?

Klicka här för att se effektoptimering på respektive modell >>